GOLFBOLLEN ÄR DEN ENDA DELEN I DIN UTRUSTNING SOM DU ANVÄNDER VID VARJE SLAG

När du använder en Titleist golfboll som är speciellt utprovad för ditt spel, och du spelar samma bollmodell vid varje slag, varje hål och under varje runda, då ger du dig bra förutsättningar för ett mer konsekvent spel och slutligen leder det till bättre scorer.

Family of Boxes

NYCKELN TILL EN LÄGRE SCORE ÄR ATT FÖRBÄTTRA DITT NÄRSPEL
INSPEL MOT GREEN, PITCHAR OCH CHIPPAR.

NYCKELN TILL EN LÄGRE SCORE ÄR ATT FÖRBÄTTRA DITT NÄRSPEL-
- INSPEL MOT GREEN, PITCHAR OCH CHIPPAR.

Även om längden på slag med drivern är viktig så använder en golfspelare i genomsnitt endast drivern 14 gånger per runda - några extra meter med drivern spelar oftast inte en avgörande roll för den slutliga scoren. Vi prioriterar att hitta den golfboll som kommer förbättra ditt närspel; slagen in mot green, pitchar och chippar. Både professionella spelare och amatörer presterar lägre scorer när de sparar slag in mot och runt green.

OM DIN SCORE ÄR 70

OM DIN SCORE ÄR 85

OM DIN SCORE ÄR 100

Drives

INSPEL

PUTTAR

Antal slag per runda baserat på snittscore

BETYDELSEN AV SPINN

BETYDELSEN AV SPINN

Spinn med drivern

Från tee har alla Titleist golfbollar ett lågt spinntal och när de testats med en driver är det mindre än 500 RPMs skillnad mellan de olika bollmodellerna.

Spinn vid slag in mot och runt green

På korta slag in mot och runt green är skillnaden i spinn mellan de olika bollmodellerna betydligt större. När man testat de olika bollmodellerna kan skillnaden i spinn vara mer än 1500 RPMs mellan de olika modellerna. Pro V1 och Pro V1x är de modeller som spinner mest vid slag in mot eller runt green för alla golfspelare.

STANNA BOLLEN NÄRMARE HÅL

STANNA BOLLEN NÄRMARE HÅL

En nyckel till lägre scorer är att sätta fler puttar. Att spela en golfboll som ger mer spinn och bättre prestanda i närspelet gör det lättare att slå slag som stannar närmare hål och det ger dig kortare puttar. Procentsatsen talar för sig själv: du sätter flera korta puttar betydligt oftare än långa puttar, oavsett din skicklighetsnivå som golfspelare.


Ju kortare putt du har, desto oftare sätter du den.

Procentuellt antal satta puttar från olika avstånd

AMATÖRER

PROFFESSIONELLA


LÄR DIG FÖRSTÅ DIN SVINGHASTIGHET

LÄR DIG FÖRSTÅ DIN SVINGHASTIGHET

Samma spelare. Olika slag. Olika svinghastigheter.

Driver

97 MPH SVINGHASTIGHET

JÄRN-6

83 MPH SVINGHASTIGHET

Pitching Wedge

68 MPH SVINGHASTIGHET

30 METER PITCHSLAG

24 MPH SVINGHASTIGHET

Många golfspelare tror att de ska göra en bollutprovning som endast baseras på deras svinghastighet med drivern. Detta är en felaktig strategi. Sanningen är att golfspelare använder olika svinghastigheter för att slå alla de olika typer av slag som krävs under en golfrunda. Golfbollen måste kunna leverera full prestanda vid varje klubba, vid varje svinghastighet och vid alla typer av slag.

KOMPRESSION. TRO INTE PÅ MYTEN

KOMPRESSION. TRO INTE PÅ MYTEN

Vissa golfare säger att de inte komprimerar bollen tillräckligt för att spela med Pro V1 eller Pro V1x. Detta är helt enkelt inte sant. Komprimering är enbart ett test av den relativa mjukheten hos en golfboll, och en golfspelare som föredrar "känslan" av en mjukare boll kan föredra en boll med lägre kompression.

HÖG SVINGHASTIGHET TOURSPELARE

LÅG SVINGHASTIGHET AMATÖR - DRIVER

Foton tagna med höghastighetskamera visar att skillnaden mellan hur mycket en golfboll komprimeras vid olika svinghastigheter knappt är märkbar.

HITTA DEN BÄSTA GOLFBOLLEN
FÖR DITT SPEL

Testa Titleists verktyg
för att välja bollmodell online

Testa Ball Fitting Appen

Prata med din lokala
PGA Pro

Hitta en Golf Shop

Läs mer om Titleist
utprovningsmetod av golfbollar

Se video

Gör skillnad
för ditt spel

Se broschyr för utprovning