Hitta den bästa golfbollen för ditt spel

Golfbollsutprovning

Hitta den bästa golfbollen för ditt spel

Titleist utprovningsmetod

På Titleist använder vi vår tourvaliderade "Green-till-Tee" metod då vi provar ut golfbollar till golfare på alla nivåer. Alla Titleist golfbollar är designade och tillverkade för att vara långa från tee. När bollutprovning sker börjar vi därför alltid på green och arbetar oss tillbaka mot tee.
Spelbedömning och val av golfboll

Spelbedömning och val av golfboll

Titleist golfbollsutprovning börjar med dina personliga preferenser och resultatmål. För att göra detta kan du besöka ett av våra Ball Fitting Events eller prata med din lokala PGA Professional.

Golfbollen är den enda delen i din utrustning som du använder vid varje slag

Green-till-tee på golfbanan

Green-till-tee på golfbanan

Titleist Green-till-Tee fitting process involverar en utvärdering på alla slag på golfbanan, där man lägger mest vikt på slag kring och mot green. Dessa slag står för merparten av slagen under din runda. Den golfbollen som presterar bäst vid dessa slag är nyckeln till att sänka din score. 

Sätt din nya boll i spel

Sätt din nya boll i spel

Du är nu redo att uppleva hur din golfboll presterar under press. Med vetskapen om att du spelar den bästa bollen för just ditt spel, bör du nu förbinda dig att alltid spela denna boll. Genom att använda samma modell vid varje slag och varje runda eliminerar du orosmomentet kring variation i prestanda. Förtroende och konsekvens är viktiga steg på vägen för att du ska kunna prestera bättre scorer.

Hitta rätt modell för dig och ditt spel.

När du konsekvent använder en Titleist golfboll som är utprovad att passa dig och ditt spel så är du på rätt väg mot ett jämnare spel och lägre scorer.

Se broschyren Hitta en golfshop

Prestanda på chippar, pitchar och slag in mot green.

Prestanda på chippar, pitchar och slag in mot green.

Längd från tee är viktigt men en golfare använder enbart sin driver i snitt 14 gånger per runda - ett par extra meter från tee kommer inte förändra ditt spel. Vi prioriterar att prova ut golfbollar som passar golfarens närspel. Det är på chippar, pitchar och slag in mot green som du kan förändra ditt spel. 

Alla slag innehåller spinn

Alla slag innehåller spinn

På långa slag vill golfare ha lägre spinn eftersom det bedrar till längre och rakare slag. Från tee erbjuder alla Titleist golfbollar låg spinn och när de testas med en driver finns det mindre än 500 RPM (varv per minut) skillnad på våra modeller.

På slag in mot green behöver golfare mer spinn för att kunna kontrollera bollen och få stopp när man önskar. En golfboll med mer spinn i närspelet tillåter dig att stanna närmare hålet och på sikt sänka din score. Skillnaden i spinn mellan modellerna är av betydelse och är avgörande för ditt spel. På korta slag kan skillnaden i spinn vara så stor som 1500 RPMs (varv per minut) mellan modellerna där Pro V1 och Pro V1x erbjuder den bästa spinnen för alla golfare - oavsett nivå.

Ball Fitting Diskussioner

Se vad Team Titleist medlemmar säger om Titleist ball fitting. 

Gå till diskussionen

Slå bollen närmare hålet

Slå bollen närmare hålet

En nyckel till att skjuta låga scorer är att sänka fler puttar. Att spela en golfboll som ger mer spinn och förbättrad prestanda i närspelet gör det lättare att slå bollen närmare hålet och lämnar dig med kortare puttar.

Amatörgolfare sätter 15% av femmetersputtarna medan en proffsgolfare sänker 30% av sina femmetersputtar. Från 2 meter sänker amatörgolfaren 40% av puttarna och från 1 meter 75%. Statistiken talar sitt tydliga språk: du har större chans att sänka korta puttar.

Förstå din svinghastighet

Samma spelare. Olika slag. Olika hastigheter.

Många golfare tror att de ska välja golfboll beroende enbart på sin svinghastighet med drivern. Detta är en felaktig inställning. Sanningen är att golfare använder ett brett spektrum av svinghastigheter för att kunna hantera de olika typer av slag som förväntas under en runda. Din golfboll måste leverera med varje klubba, vid alla hastigheter och på alla slag.

Sanningen om kompression

Vissa golfare berättar för oss att de inte komprimerar bollen tillräckligt för att spela Pro V1 eller Pro V1x. Detta är inte sant. Kompression är enbart ett test av den relativa mjukheten hos en golfboll, och en golfare som föredrar känslan av en mjukare golfboll kan föredra en golfboll med lägre kompression. Höghastighetsfotografering visar att det knappt är någon skillnad i kompression mellan de olika svinghastigheterna.

Pro V1 och Pro V1x levererar exceptionell längd, överlägsen närspelskontroll och överlägsen känsla för alla golfare, alla svinghastigheter och vid alla typer av slag.

Hög svinghastighet

Hög svinghastighet

Låg svinghastighet

Låg svinghastighet

#teamtitleist