Tillverkning

Att tillverka #1 ball in golf. 

Tillverkning

Tillverkning

I över 80 år har Titleist golfbollstillverkning legat i området av New Bedford, Massachusetts. Under dessa åtta årtionden har Titleist varit i framkant och tagit en ledande position för teknik och design och tillverkat golfbollar med ett stort utbud av olika konstruktioner för att möta golfares skiftande prestandabehov.

Genom åren har Titleist haft en ständig övertygelse att en bättre tillverkningsprocess resluterar i bättre kvalitet och prestanda. Den starka viljan till ständiga förbättringar och att leverera produkter som håller högsta kvalitet och prestanda är grundläggande värden för Titleist.

Att ha anseendet att hålla god kvalitet kommer inte av sig självt. Det uppnås efter många år där man krävt den absolut högsta standarden i tillverkningsprocessen och av alla produkter.

Åttio år efter att den första Titleist golfbollen tillverkades har Titleist vuxit till mer än 1 100 medarbetare med en genomsnittlig längd av anställning på 20 år och med en samlad erfarenhet med över 20 000 år.

Dessa medarbetare tillverkar varje enskild Titleist golfboll i Titleist eget ägda och drivna anläggningar. Det finns ungeför 90 process och produktkvalitetskontroller för en Pro V1, ca. 120 stycken för dubbelkärnade Pro V1x - allt för att säkerställa att varje golfboll presterar konsekvent för alla golfare, varje runda och vid alla typer av slag.

Skicklighet och stolthet hos de anställda som tillverkar Titleist produkterna säkerställer riktig kvalitet.

Teknologi

Genom åren har framsteg inom processteknik tillåtit oss att sätta de högsta kraven på tillverkningsprocesserna i våra tre toppmoderna bollfabriker. Datorer och ett team av kvalitetssäkrare övervakar varje enskilt steg i utvecklingsprocessen där man använder sig av den mest avancerade utrustningen för att möta de högst satta kraven i branschen.Tillverkningsprocess

  1. Blandning av kärnans material
  2. Formgjutning av kärnan
  3. Slipning
  4. Inkapsling
  5. Skalet sätts på
  6. Borttagning av form
  7. Röntgen
  8. Polering
  9. Målning
  10. Manuell kontroll

Våra anställda

Våra yrkesmän är fast beslutna att bibehålla Titleist höga anseende kring kvalitet till nästa generation. Även om dessa personer har en passion för spelet och en oöverträffad expertis inom sitt yrke kommer deras tillfredsställelse från bekräftelsen de får från golfens allra bästa spelare och de miljontals golfspelare som sätter sin tillit till våra produkter.1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6