Berättelsen om Titleist

Hur en missad putt inspirerat en av de kanske enskilt viktigaste delarna i en golfspelares utrustning genom tiderna.

Historia

Titleist varumärke började med en vision - och en röntgen. Titleist framgångssaga började en söndag 1932 när Phil Young som var en dedikerad amatörgolfare och ägare av ett gummiföretag missade en väl slagen putt i matchspel mot sin tandläkare.

Övertygad om att själva bollen var orsaken till den missade putten gick Young och tandläkaren till tandläkarmottagningen, röntgade golfbollen i fråga och fann att dess kärna i själva verket var utanför bollens center.

Med sin upptäckt övertalade Phil Young sin universitetskompis från MIT, Fred Bommer, som var specialist inom gummi men också hänförd golfspelare att åka till Acushnet Golf Division. De bestämde sig för att utveckla den bäst presterande golfbollen i världen med högsta kvalitet - där varje boll skulle vara enhetlig med konsekvent kvalitet, boll efter boll efter boll.

Det tog Young och Bommer tre mödosamma år att fullända den första Titleist golfbollen men när den var klar 1935 kunde den introducerades till club professionals och golfspelare som den bästa bollen som någonsin gjorts. Efter att ha lärt sig läxan tillämpade Young en kontroll av tillverkningsprocessen som till denna dag fortfarande används: Varje Titleist golfboll röntgas.

Läs mer om historian bakom Titleist

De bestämde sig för att utveckla den bäst presterande golfbollen i världen med högsta kvalitet - där varje boll skulle vara enhetlig med konsekvent kvalitet, boll efter boll efter boll.

 

Titleists forsknings- och utvecklingsteam av golfbollar drivs av ett engagemang för ständing förbättring och innovation. Teamet består av kemister, fysiker, matematiker, datatekniker, ingenjörer samt PGA Professionals och specialister inom turf management. Tack vare deras arbete äger Titleist branschens största innehav av intellektuell egendom med mer än 1000 patent inom området av golfbollar.

Besök avdelningen för forskning och uteckling hos Titleist

Tillverkning

I över 80 år har Titleist golfbollstillverkning legat i området av New Bedford, Massachusetts. Under dessa åtta årtionden har Titleist varit i framkant och tagit en ledande position för teknik och design och tillverkat golfbollar med ett stort utbud av olika konstruktioner för att möta golfares skiftande prestandabehov.

Genom åren har Titleist haft en ständig övertygelse att en bättre tillverkningsprocess resluterar i bättre kvalitet och prestanda. Den starka viljan till ständiga förbättringar och att leverera produkter som håller högsta kvalitet och prestanda är grundläggande värden för Titleist.

Att tillverka en miljon

För att gå från att tillverka en golfboll som är värdig Titleist stämpel till en miljon, behöver man ha ett mycket kompetent team på plats och behärska hela tillverkningsprocessen.Lär dig mer om tillverkningsprocessen

Den starka viljan till ständiga förbättringar och att leverera produkter som håller högsta kvalitet och prestanda är grundläggande värden för Titleist.

Innan en produkt blivit godkänd och fått Titleist stämpel måste den visa att den håller högsta klass. De sista stegen i produktutvecklingsfasen inkluderar omfattande tester, både av spelare och maskiner, för att säkerställa att den nya produkten möter våra högt ställda krav i prestanda och kvalitet. En ny golfboll lanseras bara om den uppfyller verkliga prestandabehov. Produkttesterna och valideringen garanterar att en produkt blir värd att få bära Titleist namn.

Tester och Validering är skillnaden