GOLFBOLLSUTPROVNING

HITTA DEN BÄSTA GOLFBOLLEN FÖR DITT SPEL

VÄLJ RÄTT GOLFBOLL FÖR DIG

Vårt mål på Titleist är att hjälpa golfare att spela bättre och scora lägre. En viktig del i detta är att spela den bästa golfbollen för ditt spel.

Golfbollen är den enda delen i din utrustning som du använder vid varje slag och det är många skillnader i prestanda och kvalitet mellan olika märken och modeller som kan vara avgörande. Vi tror att den bästa utprovningen sker på golfbanan där vi använder oss av Titleist tourvaliderade ”Green-till-Tee” metod där vi provar ut golfbollar till golfare på olika nivåer, från de allra bästa i världen till amatörer med högre handicap.

Du kan läsa mer om denna metod nedan, och du kan även testa våra onlineverktyg som guidar dig till vilken golfboll du bör välja.

Vilken modell passar dig Testa bollen på golfbanan Spela samma golfboll

TITLEIST UTPROVNINGSMETOD PÅ GOLFBANAN

Steg 1: Spelbedömning och val av golfboll
Titleist golfbollsutprovning börjar med en genomgång av ditt spel, dina personliga preferenser och resultatmål.

Step 2: Utvärdering på golfbanan
Titleist Green-till-Tee utprovningsmetod involverar en utvärdering av alla slag på golfbanan, där man lägger mest vikt på slag kring och in mot green.

Step 3: Sätt din nya boll i spel
Med vetskapen att du spelar den bästa bollen för just ditt spel, bör du nu förbinda dig att alltid spela denna boll. Genom att använda samma bollmodell vid varje slag och varje runda eliminerar du orosmomentet kring variation i prestanda. Förtroende och konsekvens är viktiga steg på vägen för att du ska kunna prestera bättre scorer.

Ett första steg till att hitta rätt golfboll kan vara att göra vårt snabba onlinetest. Efter avklarat test blir du rekommenderad en bollmodell. Därefter är det upp till dig om du vill testa bollen i verkligheten för att se om just den modellen passar dig och ditt spel!

Börja Här

Bollrådgivning Online

BOKA EN TID MED EN AV VÅRA EXPERTER

Letar du efter rätt golfboll för ditt spel, men är osäker på hur du ska gå till väga? Nu hjälper Titleist golfbollsexperter dig att hitta den bästa bollen för ditt spel genom ett videosamtal.

Tillsammans går vi igenom Titleist produktlinje och analyserar ditt spel. Baserat på ditt spel, mål och preferenser ger vi dig en rekommendation kring vilken boll du borde spela. Rådgivningen sker helt online via Zoom mötesvideo.

Boka Din Bollrådgivning

Bollflykt Bollspinn Känsla
Bollflykt
Bollspinn
Känsla

FLYKT, SPINN & KÄNSLA:
SNABBGUIDE

Pro V1, Pro V1x och AVX golfbollar har olika egenskaper när det kommer till flykt, spinn och känsla. Spana in dessa snabbguider för att se hur modellerna skiljer sig åt och förhåller sig till varandra.

Vanliga frågor

KAN ALLA GOLFARE DRA NYTTA AV EN GOLFBOLLSUTPROVNING?

Golf Ball Testing for Feel

Alla golfare, oavsett spelskicklighet, ålder eller kön kan dra nytta av en golfbollsutprovning. Varför? Därför det finns ingen viktigare del i en golfares utrustning än just golfbollen. Det är den enda del i utrustningen som man använder vid varje slag. Det finns en rad stora skillnader i prestanda och kvalitet både mellan olika märken och olika modeller speciellt på slag in mot och runt green. En Titleist golfboll som är utprovad att passa för ditt spel hjälper dig att spela bättre och få lägre scorer och då kan du njuta av spelet ännu mer.

Varför hjälper Titleist Pro V1, Pro V1x och AVX alla golfare till lägre scorer?

Är jag tillräckligt bra för att spela Pro V1, Pro V1x eller AVX?

Vad är skillnaden mellan Pro V1, Pro V1x och AVX?

Golf Ball Fitting Short Game Evaluation

Tack vare att vi äger hela tillverkningsprocessen kan vi med Pro V1, Pro V1x och AVX förse golfare med oöverträffad prestanda i alla delar av spelet - extraordinär längd i det långa spelet, exceptionell spinn och kontroll i närspelet, optimerad bollflykt, mjuk känsla och lång hållbarhet. Pro V1, Pro V1x och AVX är designade för att ge golfare de bästa förutsättningarna att scora lägre då de olika modellerna har unika karaktärsdrag i bollflykt, spinn och känsla. Läs mer om Pro V1, Pro V1x  och AVX.

Players Teeing Off with Pro V1

Ja, det är du. Pro V1, Pro V1x och AVX är gjorda för alla golfare inte bara de mest spelskickliga. Faktiskt kan en golfare som är mindre spelskicklig dra ännu mer nytta av att spela en boll med hög prestanda. Medel-och höghandikappare träffar färre greener och behöver göra "up-and-down" (chip-och en putt) oftare för att rädda sin score. Spinnkontrollen som finns i Pro V1, Pro V1x och AVX hjälper dessa spelare att genomföra de nödvändiga närspelsslag så att de kan spela sin bästa golf.

Lägg dessutom till aspekten att även om medel-och höghandikapparen slår många bra slag under en runda så slår de dem inte så ofta. Deras missade slag, speciellt på slag in mot green, kräver en mer förlåtande boll. Bättre stoppkontroll tack vare mer spinn på slag nära och in mot green kan ofta vara skillnaden mellan att få bollen att stanna kvar på green eller rulla av den. Upptäck Pro V1, Pro V1x och AVX.

Performance of Pro V1 vs. Pro V1<span>x</span> vs. AVX

Även om Pro V1, Pro V1x och AVX ger den högsta prestandan och bäst kvalité för alla golfare som finns det stora skillnader mellan modellerna som är relevanta att ta i beräkning då man överväger vilken boll som passar bäst för ens spel.

Pro V1, Pro V1x, and AVX skiljer sig åt i flykt, spinn och känsla. Jämfört med Pro V1 så flyger Pro V1x högre och spinner mer. Pro V1 känns däremot mjukare jämfört med Pro V1x. Jämfört med Pro V1 flyger AVX lägre, spinner mindre och känns mjukare.

Varje golfares spel är unikt därför är det så viktigt att välja den bollmodell som bäst passar dina behov av bollflykt, spinn och känsla för att du ska spela din bästa golf.

Varför erbjuder Titleist olika golfbollar i sin produktlinje?

Vilken Titleist golfboll är bäst för min svinghastighet?

Titleist produktlinje av golfbollar är designad så att den möter alla de behov och individuella preferenser som spelar roll när man står inför valet att välja golfboll. Om man gjort en riktig bollutprovning är Pro V1, Pro V1x och AVX de bollar som ger bäst prestanda för att hjälpa den golfaren till lägre scorer. Därför brukar vi för det mesta rekommendera någon av dessa bollar till golfare vars topprioritering är hög prestanda.

Även om alla golfare vill ha hög prestanda finns det vissa som utöver det har en individuell preferens som kan påverka valet av golfboll. Det kan handla om känsla, färg, pris och utseende (spelnummer eller märkning). Om dessa preferenser spelar en betydande roll i valet av golfboll kan vi erbjuda Tour Speed, TourSoft, Velocity och TruFeel golfbollar som alla levererar hög prestanda, kvalité och är bäst i sin kategori av golfboll. 

 

Upptäck alla Titleist Golfbollar

Många golfare tror felaktigt att de ska basera valet av golfbollsmodell enbart utifrån sin svinghastighet med drivern. Det är en felaktig bedömning. Sanningen är att alla golfare har många olika svinghastigheter, inte bara en enda. Golfare använder sig av ett brett spektra svinghastigheter för att utföra alla de olika typer av slag som behövs under en golfrunda. För att du ska kunna spela som bäst måste en golfboll prestera vid alla dessa olika typer av slag. Det finns en rad viktiga faktorer att ta hänsyn till vid valet av golfboll, men svinghastigheten är inte en av dem.

På Titleist designar vi och producerar golfbollar som levererar total prestanda vid alla svinghastigheter, när du slår med alla klubbor, vid alla slag, inte bara vid de 14 drives du eventuellt slår per runda. 


Samma spelare. Olika slag. Olika hastigheter.

Vilken Titleist Golfboll är den rakaste?

Vilken av Titleist golfbollar är längst?

Borde jag spela en golfboll med låg kompression?

Golfer Playing an Iron Shot off the Tee

Många golfare gör misstaget att tro att man kan kompensera eller justera ett snett utslag med en boll med lägre spinn som ger mer längd. Så är inte fallet. Alla Titleist golfbollar har lågt spinn med drivern, med en minimal skillnad mellan de olika modellerna. Med en sådan liten skillnad i driverspinn mellan de olika modellerna blir spinn en näst intill betydelselös inverkan på riktningen.

Det är också viktigt att komma ihåg att de bollar som ger lågt spinn och mer längd ofta ger lågt spinn på alla slag vilket kan ha en dålig effekt på närspelsslagen. Skillnaden i spinntal i närspelsslagen mellan de olika modellerna är stor och påverkar ditt spel.

Om man spelar golfbollar som Pro V1, Pro V1x eller AVX som har lågt spinntal med drivern men betydligt mer spinn vid närspelslag än andra modeller möjliggör man för mer kontroll och slår oftare slag närmare flaggan.

Alla Titleist golfbollar är designade och framtagna för att leverera exceptionell längd från tee där skillnaden mellan alla våra modeller ligger mellan 3,5-5,5 meter i längd. För att prata klartext, det finns ingen betydande fördel att välj en modell före en annan baserat enbart på längd. Dessuom slår du bara med drivern ungefär 14 gånger under en runda oavsett om du går under par eller har mer än 100 slag.

När vi gör en golfbollsutprovning börjar vi av dessa anledningar vid green och arbetar oss tillbaka mot tee för att optimera närspelsslagen (chippar, pitchar och slag kring och in mot green) och det är här som alla golfare har den största möjligheten att förbättra sitt spel.

Golf Ball Compressing Against Driver Club Faces

En vanlig missuppfattning bland golfare vid valet av golfboll är att de ska matcha bollens kompression med sin svinghastighet i tron att kunna öka längd eller få bättre prestanda från en lågkompressionsboll. Detta är en villfarelse.

Golfare komprimerar golfbollen vid varje slag oavsett svinghastighet och skillnaden i kompression är minimal mellan olika svinghastigheter. Vi har provat "lågkompressionsbollar" och bollar "designade för amatörer" och jämfört dem med våra egna produkter och sett att de bollarna inte levererar bättre total prestanda.

Så vad exakt är kompression och varför ska golfare bry sig om det? Kompression är enbart ett test av den relativa mjukheten hos en golfboll. Om en golfare har en preferens för och föredrar en mjukare känsla i golfbollen kanske en boll med lägre kompression föredras att spela med.

TITLEIST GOLFBOLLAR

Frågor & svar

Ladda ner vår golfbollsbroschyr som innehåller vanliga frågor och svar och annat för dig som vill veta mer om golfbollar och hur du väljer rätt boll.

Ladda ner

UPPTÄCK TITLEIST GOLFBOLLAR