SCOTTY CAMERON CONCEPT X PUTTERS

Det som från början var en prototyp gick hela vägen till produktion och i Concept X tänjs gränserna för modern putterdesign. Fokus ligger på en futuristiskt men målmedveten design att blanda det visuella från egenskaperna i en bladputter med spelbarheten i en malletputter. I dessa premiummodeller finner man två nya vibrationsdämpande kammare för en mjuk känsla och solit ljud samt vingar som ger högt MOI-värde, fantastisk stabilitet och ger en förlåtande putter.

Rek. pris: 5999 SEK
Finns i utvalda golfshopar 28 september 28, 2018 (Fairway Golf Ulriksdal, Sverige, Grevernes Golfshop Fredensborg GK, Danmark, Golfshoppen Fornebu, Norge, Vili Custom Golf, Finland


CONCEPT X MODELLER

CX-01

CX-01

En “Nuckle Neck” infästning ger skaftet ett välbekant offset-utseende samtidigt som vikt har frigjorts och flyttats till vingarna. ”Toe Hang” liknar det vi ser i en Newport eller en Newport 2.

CX-02

CX-02

Här framhävs en ny svagt snedställd infästning som främjar mer ”toeflow” och liknar en Newport 2.5 samtidigt som mer vikt tillåts att flyttas till putterns omkrets för ett högre MOI-värde.

SCOTTY CAMERON SAMMANFATTAR CONCEPT X

"Concept X putters är för spelare som vill ha känslan och prestandan i en tourspelad bladputter, men som även vill ha fördelarna som kommer i ny och modern teknologi för en mer förlåtande putter."

Inspiration

Vingar

Concept X Inspiration

Concept X Wings

Vibrationsdämpning

Infästning

Concept X Vibration Dampening

Concept X Necks

GREPP & HEADCOVER