Nyheter

3000 sedan 2000Bara en vecka efter att 2019 års helt nya Pro V1 och Pro V1x debuterde på PGA Touren, nådde varumärket Pro V1 en ny och helt ojämförlig milstolpe i och med Lee Westwoods vinst i Sydafrika. Golfbollsambassadören Westwood litade på Pro V1x och blev den som säkrade den 3000:e världstoursegern av en Titleist spelare sedan bollmodellens start hösten 2000.

Westwood spurtade med fem birdies på de sista åtta hålen för en avslutningsrunda på 64 slag och vann Europatourtävingen Nedbank Golf Challenge med tre slag. Dennna vinst var engelsmannens första sedan han vann i Malaysia 2014. På Europatouren har han nu 24 titlar, 43 stycken totalt - vid samtliga vinster har han litat på en Titleist golfboll.När Pro V1 först introducerades hösten 2000 kom denna boll att representera en revolution på bollmarknaden och en helt ny prestanda föddes. Nu hade man lyckats kombinera egenskaper som längd, rakhet och hållbarhet från en 2-dels boll tillsammans med egenskaper som responsiv känsla, och närspelskontroll från boll med mjukt skal och lindad kärna, något som favoriserades på touren på denna tid.

Den allra första Pro V1 golfbollen introducerades på TOUREN den 11 oktober år 2000 och när Titleist "100-man march" kulminerade under det årets Invensys Classic i Las Vegas, bytte 47 PGA TOUR spelare till Pro V1, inkluderat vinnaren Billy Andrade. Detta representerar det enskilt största byte av utrustning vid ett och samma event i golfens historia.

Pro V1 bidrog inte enbart till att proffsen nådde nya höjder, den tillät även amatörgolfare att spela bättre golf. Pro V1 levererade ojämförlig längd tillsammans med de närspelsegenskaper som de bästa spelarna i världen krävde av en boll. Pro V1 var och är fortfarande till denna dag en boll där man inte behöver kompromissa.
Sedan tidigt 2001 när bollarna först kom till shoparna (tillsammans med Pro V1x som lanserades 2003) har Pro V1 klart varit den mest spelade och den mest framgångsrika del av utrustning i golfens historia.

Under de senaste 18 åren ute på världens tourer har de absolut bästa spelarna i världen peggat upp med en Pro V1 eller Pro V1x 383 732 gånger. Det är mer än fem gånger så många gånger som närmsta konkurerrande märke under samma period (68 837) och mer än alla konkurrerande märken tillsammans.

För att få perspektiv på hur mycket 3000 vinster är, tänk på att för samma tidsperiod har närmsta konkurrerande märke bara 628 vinster, nästan 5 gånger så lite som för Pro V1. Sedan år 2000 har spelare som litat på Titleist Pro V1 eller Pro V1x vunnit fler än dubbelt så många officiella världstourtitlar än spelare som litar på andra bollmärken - tillsammans!