Shaft Performance Guide

Denna guide ger en översikt av våra skaft med information direkt från vår R&D avdelning. Här kan du söka efter olika skaft och sortera efter namn, filtrera skaften efter vikt eller launch/spinn-egenskaper, se olika specifikationer och jämföra skaften med varandra sida vid sida.


Category
Launch/Spin
Low
High
Weight
0 g
0 g
Price
view all
0 selected
Compare

  Fakta om skaft

  Ingen specifikation definierar ett skafts prestanda.

  Skaftleverantörer har många sätt att ändra prestandan och känslan i ett skaft. Materialen som används och hur de är kapade och placerade spelar en betydande roll i specifikationen av torque, frekvens och vikt. De flesta golfare tycker det är svårt att känna skillnad mellan olika specfikationer eller känna skillnad i en specifik specifikation som olika torque eller hur styvt ett skaft är tippat. Det bästa sättet att hitta det bästa skaftet är att slå slag med olika skaft hos en pålitlig fitter som kan guida dig igenom processen.

  Frekvensen mäts vid skaftets tip och butt.

  Frekvensen mäts med hjälp av en 200 g tung vikt där man fäster skaftet och sätter skaftet i svängning för att därigenom mäta frekvensen. Med moderna grafitskaft har Titleist sett att det bästa sättet att mäta frekvensen är att mäta vid två punkter på skaftet, tippen och butten.

  Baserat på våra tester har vi märkt att om buttfrekvensen är hög upplevs skaftet styvare. Däremot om buttfrekvensen är lägre, upplevs skaftet som mjukare.
  Om tippfrekvensen är högre minskar utgångsvinkeln i slaget och skaftet känns hårdare vid träffögonblicket. Däremot om tippfrekvensen är lägre ökar utgångsvinkeln i slaget och skaftet upplevs mjukare vid träffögonblicket.

  Testmetoder varierar mellan skafttillverkare.

  När testmetoden varierar, varierar även resultatet. Specifikationerna på denna hemsida är baserade på våra egna tester som görs på samma sätt på alla skaft vi levererar. Vi delar med oss av denna information för att förenkla för seriösa golfare att jämföra olika skaftspecifikationer.

  Tippning av ett skaft kan finjustera flex.

  Om man tippar ett skaft mer än standard innan det monteras ökar styvheten i skaftet generellt mellan en fjärdedel och en tredjedels flexenheter för varje ½ tum man tippar.

  ALTERNATIV FÖR CUSTOM GOLFKLUBBOR

  Titleist erbjuder ett omfattande utbud av klubbor, grepp, specifikationer och andra customalternativ för att hjälpa dig nå din fulla potential.

  Custum Options Broschyren